Produktyimg Menu

Seznamte se s produkty PRO Planetu

V novém projektu PRO Planetu se spojuje dlouholeté know-how v potravinářském průmyslu a snaha pomáhat a pečovat o přírodu, čemuž se majitel společnosti Semix Ing. Kamil Lisal intenzivně věnuje už řadu let. Představujeme vám nové veganské produkty, které jsou prospěšné lidem i planetě.

Co je projekt PRO planetu?

Cílem projektu společnosti Semix je výroba udržitelné stravy, snížení dopadů živočišné produkce a rozšíření povědomí o benefitech rostlinných produktů. Koncept PRO Planetu podporuje udržitelný způsob života, biodiverzitu a pěstování biopotravin. Spojuje se v něm dlouholeté know-how v potravinářském sektoru s pozitivním vztahem k přírodě, o kterou je třeba pečovat.

Pro planetu i pro lidi: naše zásady jsou jasné

O přírodu je potřeba se starat v globálním měřítku. Společnost Semix se distancuje od používání palmového tuku, omezila živočišné bílkoviny ve svých produktech na minimum a podporuje zpracování potravin v bio kvalitě. Tento ekologický přístup a ekoaktivity, jako je například péče o biotopy, kterými se společnost zabývá, pomáhají zmírnit dopady potravinářské a zemědělské produkce a zároveň zajistit lidem zdravější životní styl. Zjistěte, jaké jsou zásady zdravého životního stylu.

Důležité je nalézt rovnováhu. Rostlinnou stravu považujeme za zdravější, k vegetariánství se ale stavíme smysluplně. Existují totiž živočišné složky, které jsou pro lidský organismus nenahraditelné. Jde například o vejce, fermentované mléčné výrobky nebo ryby – tyto produkty by proto v jídelníčku rozhodně chybět neměly. Masa se nemusíte vzdávat úplně, stačí omezit jeho spotřebu, stravu orientovat více vegetariánsky a masné výrobky kupovat v bio kvalitě či z farmářské produkce.

Představujeme produktovou řadu PRO Planetu

Produkty z nové řady PRO Planetu představují veganské potraviny. Jedná se o rostlinné alternativy živočišných bílkovin, u kterých ručíme za jejich kvalitu. Všechny produkty z této řady jsou proto rostlinného původu, mají nutričně vyvážené složení, minimální množství přidaných látek a zanechávají velmi nízkou uhlíkovou stopu.

Veganský karbanátek na talíři.


Rostlinné alternativy masa nejen pro vegetariány

V nabídce najdete čtyři veganské alternativy masaburger, karbanátek, čevabčiči a mleté. Základ směsí tvoří klíčené luštěniny, které mají vysoký podíl bílkovin a vlákniny i minerálních látek a vitamínů. Všechny výrobky jsou navíc lehce stravitelné a nezatěžují tak zažívání.

Jaké jsou všechny jejich výhody?

  • Jelikož jsou směsi sušené, nehrozí, že se jen tak zkazí. Nemusí se uchovávat v chladničce, představují proto skvělé řešení stravování na cestách. Veganský burger nebo karbanátek si pak jednoduše připravíte v kempu i na horském treku.
  • Jedno balení vystačí na 4–6 porcí, je proto ekonomicky výhodné.
  • Nemusíte spotřebovat celé balení najednou. Jednoduše si odsypete přesně tolik, kolik potřebujete a zbytek vám zůstane na příště.
  • Najdete v nich bohatý zdroj bílkovin, vlákniny, minerálních látek a vitamínů, především ze skupiny B.

Kouzlo čerstvě upečeného domácího chleba

V nabídce nechybí ani chlebové směsi, ze kterých si v pohodlí domova upečete čerstvý chléb, kdykoliv dostanete chuť. Vyzkoušejte luštěninový Čtyřklíček s vysokým podílem vlákniny a proteinu nebo netradiční Semínkový chléb plný dýňových, slunečnicových, lněných a sezamových semínek, který skvěle zasytí.

A jako zdravou svačinku zvolte Pětizrnné chlebíčky, z kterých vykouzlíte i chutné a zdravé jednohubky.

Nakročte správným směrem

Stravujte se zdravě a pomáhejte planetě spolu s námi. Stačí, když pár dní v týdnu vynecháte maso a nahradíte ho rostlinnou alternativou. I takto malý krok je pro přírodu velmi významný. Uvažujete o tom, že dáte šanci bezmasé stravě? Zjistěte, co vegetariánství přináší.