Produktyimg Menu

Jak na zdravé velikonoční pečení

Velikonoční perníčky z žitné mouky 

Úžasně voňavé perníčky na Velikonoce hravě vykouzlíte za použití naší směsi na Staročeský žitný perník. Stačí přidat med, máslo a vajíčka. Díky žitné mouce jsou velikonoční perníčky nutričně výživnější a obsahují více minerálních látek a méně lepku než ty z pšeničné mouky.

 

 

 

Ingredience:

 

Návod k přípravě:

Obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme vejce, med a změklé máslo. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v ledničce. Následně na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 4 mm, ze které vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 8 minut. Ihned po upečení zlehka potřeme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí ozdobíme polevou. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

TIP: K velikonočnímu zdobení perníčků si přizvěte i ty nejmenší, užijete si spoustu legrace. 

 

Bezlepkový velikonoční beránek 

Ze sypké směsi na přípravu bábovky Semixína upečete krásně měkkého a nadýchaného velikonočního beránka bez námahy, který bude chutnat celé rodině.


Ingredience:

 

Návod k přípravě:

200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané beránkové formy (podstava formy 28 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.

 

Pokud na Velikonoční pondělí čekáte malé i velké koledníky, pořiďte zásobu zdravé výslužky v dárkové krabičce pro každého. Ať vás Velikonoce baví!