Produktyimg Menu

Nový hit ze Semixu: Proteinové kaše nejen pro sportovce

Kaše mají vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuků. Sáhnout po nich mohou všichni, kteří potřebují v jídelníčku zvýšit množství bílkovin a mají rádi zdravé mlsání. Jsou vhodné také pro lidi s redukční dietou. Těšit se můžete hned na dvě ovocné příchutě. Tyto žhavé novinky neobsahují žádné přídatné látky a žádný palmový tuk. Kaše jsou tedy skvělé pro všechny, kteří dbají na své zdraví a zdraví naší planety.

Rychle a stručně: Výhody proteinových kaší

  • Vysoký obsah bílkovin (proteinů)
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Přirozená chuť ovoce
  • Bez palmového tuku
  • Nízký obsah nasycených tuků

Velká nálož zdravých bílkovin

Ovesné proteinové kaše jsou odlišné od ostatních nízkým obsahem nasycených tuků a vysokým obsahem vlákniny. Obsahují totiž 18 g bílkovin na jednu porci z kvalitního syrovátkového proteinového koncentrátu! Bílkoviny jsou v dnešním fitness světě zřejmě nejvíce diskutovanou živinou. Přispívají k růstu a udržování svalové hmoty a k udržování normálního stavu kostí – při vyšším příjmu bílkovin ze stravy dochází k nižšímu slábnutí kostí při stárnutí. Pokud tělo nemá dostatek bílkovin ve stravě, mohou mu chybět aminokyseliny potřebné k budování a regeneraci svalové hmoty. Tělo vyžaduje určitý příjem bílkovin, a to i v případě, že necvičíte, protože se podílejí na regeneraci buněk, které průběžně umírají. Bílkoviny jsou také skvělým pomocníkem při boji s pocitem hladu a chutí na sladké, protože navozují vyšší pocit sytosti. Pokud budete mít ve stravě dostatek bílkovin, vyhnete se přejídání a budete mít pocit sytosti. Pro zachování pevného zdraví nezapomeňte také dodržovat zásady zdravého životního stylu a konzumovat zdravou a vyváženou stravu. Pohyb, vyvážený jídelníček a dostatek vody přispěje k celkové pohodě vašeho těla i mysli.

V proteinových kaších je vysoký obsah vlákniny, která je klíčová pro průchod potravy trávicím ústrojím a získat ji lze pouze z rostlinných zdrojů. Cereáliím a vláknině jsme věnovali celý článek U cereálií se zaměřte na vlákninu. Je užitečná nejen při hubnutí

Chuť pravého ovoce

Proteinové kaše si můžete dopřávat ve dvou variantách – jahodové proteinové kaše a banánové proteinové kaše. Obě kaše jsou slazeny xylitolem. Nenechte se zastrašit názvem sladidla, neboť toto sladidlo se nachází i volně v přírodě v mnoha druzích zeleniny a ovoce, například ve švestkách, malinách a jahodách. Vyskytuje se také přirozeně v ovsu i v lidském těle.  

Rozhodli jsme se také, že podpoříme životní prostředí a přispějeme k ochraně krajiny. Většina našich produktů (včetně nové ovesné proteinové kaše) neobsahuje žádný palmový tuk. Vývoj nové receptury s novou směsí oleje trval skoro dva roky. 

Svačina nejen pro sportovce

Říkáte si, proč snídat/svačit ovesné kaše s vysokým obsahem bílkovin? Už naši předci dobře věděli, že jde o zdravou snídani plnou energie. Tělo dostane pro svůj start ty správné sacharidy v podobě ovesných vloček a bílkoviny, tuk dodá olivový olej. Pokud tedy nevíte, čím zahájit svůj den, můžete sáhnout právě po nových proteinových kaších Semix s příchutí banán či jahoda. Uvidíte, že ráno bude hned veselejší a energie z vás bude sálat na každém kroku.