Produktyimg Menu

Kokosový tuk – důležitá složka našich výrobků

Kokosový tuk se vyrábí z jader zralých kokosových ořechů a je dnes velmi oblíbený pro své vlastnosti nejen v potravinářství, ale také v medicíně a průmyslu včetně toho kosmetického. I my ho ve výrobním procesu používáme. Pojďme si o něm říct něco bližšího.

Proč je kokosový olej tak oblíbený?

Jde především o jeho vlastnosti. Má poměrně vysoký kouřový bod (teplota, při které se tuk začne přepalovat) přibližně 180 °C, což znamená, že je vhodný ke smažení. Zároveň díky tomu, že je složen z nasycených mastných kyselin, je velmi stabilní a má dlouhou trvanlivost.


Svými vlastnostmi se velmi přibližuje palmovému tuku, proto jsme jej zvolili jako jeho náhradu v našich výrobcích. Směs olivového a kokosového oleje tak zajišťuje stejnou chuť, jemnost i křupavost našich produktů a navíc je výživnější.

Využití kokosového oleje: kosmetika, potraviny, průmysl

Díky své láhodné a jemné kokosové chuti se hodí i za studena do salátů nebo do teplé kuchyně. Usmažte si na něm třeba sladké palačinky nebo jiné pochoutky ze směsi na pečení. Kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem, ty se dobře metabolizují a lidské tělo je i díky tomu efektivněji transformuje v energii. Zbytečně je neukládá do tukových zásob, ale všeho s mírou, tady ovšem záleží na přijatém množství. Přečtěte si, proč by tuky neměly chybět ani ve vašem dietním jídelníčku.

Kromě toho, že je obsažen v mnoha kosmetických přípravcích, používá se také samostatně jako tělové mléko nebo balzám na rty či na vlasy. Pozitivní účinky se projevily i u používání kokosového tuku při čištění zubů nebo péči o jizvy.

V neposlední řadě se z něj vyrábějí různá čistící mýdla, mazadla nebo paliva.

kokos

Naše produkty, které kokosový tuk obsahují

Posunuli jsme složení našich produktů o něco výš a nahradili veškerý palmový tuk směsí kokosového a olivového oleje. Pochutnejte si na mnoha výrobcích, které tuto směs obsahují jako třeba müsli do ruky, zapékané müsli, bezlepkové potraviny, ovesné kaše a lupínky a zajistěte si přísun potřebného tuku a nemastných kyselin. Pokud najdete na obalu značku bez palmového tuku, hrdě jej z tabulky složení sesadil právě kokosový tuk.