Produktyimg Menu

Kategorie článků

Články blogu

Bezlepková dieta: co jíst. Zakázané a povolené potraviny.

Bezlepkovou dietu lze již v dnešní době snadněji dodržovat díky širokému výběru bezlepkových variant pokrmů. Ze svého jídelníčku je třeba vyřadit zjevné výrobky obsahující lepek, ale pozor si musíte dát i na ty, ve kterých je lepek skrytý. Přečtěte si, které výrobky jsou při bezlepkové dietě povoleny a které zakázány.

 

 

Číst celý článek...

Vegetariánství: zdraví nebo riziko (část II)

V druhé části článku o vegetariánství se dozvíte, co tedy jako vegetarián jíst a jak si zajistit přísun všech potřebných makroživin. Níže najdete tahák, čím lze jednotlivé živočišné produkty nahradit a které bezmasé a další potraviny jsou zdrojem bílkovin, sacharidů, tuků a dalších.

 

 

Číst celý článek...

Vegetariánství: zdraví nebo riziko

Vegetariánská strava přináší více vlákniny, vitamínů, draslíku, hořčíku a nenasycených mastných kyselin, které zlepšují zdraví. Omezující druhy vegetariánství však mohou v těle vyvolat nedostatek bílkovin a vitamínu B12. Zjistěte, na co si dát pozor při sestavování bezmasé stravy.



 

Číst celý článek...

Jak na zdravé velikonoční pečení

Co upéct na Velikonoce? Vrhněte se do přípravy velikonočního beránka, mazance, velikonočních perníčků, zajíčků nebo také velikonočních sušenek a muffinů. Ať už letos plánujete upéct něco dobrého dle tradičního rodinného receptu, nebo se chystáte experimentovat, máme pro vás recepty, které hravě zvládnete, i když zrovna nejste políbeni cukrářským uměním. 

Číst celý článek...