Produktyimg Menu

V ČEM JSME VÝJIMEČNÍ?

  1. Naše cereálie jsou skutečně celozrnné
  2. Máme unikátní technologii pro výrobu křupavých vloček
  3. Naše výrobky jsou bez palmového tuku

NAŠE CEREÁLIE JSOU SKUTEČNĚ CELOZRNNÉ

"Celozrnné" znamená včetně obalových vrstev zrna se všemi živinami. Na rozdíl od zpracovaných obilnin z nich nic nebylo odebráno. Takže skutečně celozrnné cereálie mají především vysoký obsah vlákniny, jsou zdrojem energie, komplexních polysacharidů, bílkovin, B vitamínů, minerálů a stopových prvků. 


MÁME UNIKÁTNÍ TECHOLOGII PRO VÝROBU KŘUPAVÝCH VLOČEK

Výrobní linku pro výrobu křupavých vloček jsme si vytvořili svépomocí a máme pro ni své vlastní postupy. Stroje jsme nakoupili ve čtyřech zemích Evropy, proto nám k jejich fungování jako celku technologické postupy nikdo ani dát nemohl, a sami jsme si je sestavili tak, jak jdou logicky za sebou: počínaje čištěním zrna, přes vaření vloček, jejich opracování, lisování, až po konečn pečení. Linka je unikátní zejména v tom, že jsme pro ni připravili postupy jak pro pšenici a oves, ale taky pro jáhly, pohanku, ječmen, rýži a špaldu. Každná z těchto zrnin má totiž své zvláštní parametry a vyžaduje specifický postup a ošetření. Dva roky jsme linku ladili až naše křupavé vločky dosáhly kvality, v jakéje dnes nabízíme na trhu.

V roce 2019 jsme postavili a zprovoznili novou výrobní halu pro klíčení cereálií. Ty následně sušíme. Díky procesům, které se při klíčení odehrávájí, se vylepšují výživové parametry zrnina a ty jsou pak lépe stravitelné. 

NAŠE VÝROBKY JSOU BEZ PALMOVÉHO TUKU

Na jaře 2016 se Semix rozhodl změnit složení receptur svých výrobků a nahradit palmový tuk směsí kokosového a olivového oleje. Tato náhrada se týkala celého produktového portfolia. Tento krok byl veden zodpovědností firmy vůči přírodě a zákazníkům. A začali jsme již taky používat slunečnicový olej. Slunečnice je evropská plodina, která se pěstuje i u nás, takže je to přirozenější alternativa.